Gerstekorrels

Wat zijn gerstekorrels / millia’s?
Dit zijn kleine wit/ gele speldeknopjes die op elke leeftijd voor kunnen komen en vooral op droge gedeelten van het gezicht.
Vaak op wangen en rondom de ogen. Het zijn eigenlijks kleine talgcytsten gevuld met verhoornde cellen (= dode huidcellen).

Cosmetisch zijn milia’s storend en daarom worden ze door de schoonheidsspecialistes van Pure Beautycare verwijderd tijdens een gezichtsbehandeling of u kun hiervoor ook een deelbehandeling boeken..

Hoe worden gerstekorrels/ millia’s verwijderd?

We verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat u dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte pareltje open prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bv. op het voorhoofd) , maar vaak ziet u er na een uurtje al niks meer van terug.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels onstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Het pareltje (wit knobbeltje) bestaat uit dode huidcellen en talg. Gerstekorrels kunnen wel zo groot als een doperwt worden.

Hoe kan ik gerstekorrels voorkomen / Behandeltip gerstekorrels

1. Hydradermiebehandeling of Hydradermie(Plus)behandeling (Guinot)

2. Mesotherapie

3. Nutricosmetics voedingssupplementen

Vaak is een huid die veel last heeft van gerstekorrels : vochtarm.

Tijdens 1 vandeze behandelingen komt uw huid weer in conditie en worden uiteraard de gerstekorrels deskundig weggehaald.

 

Heeft u nog vragen?

Dan nodigen wij u van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.

Wilt u hier gebruik van maken? Klik dan op deze link: contact.

Deel deze pagina: