Rimpels

Op jonge leeftijd is onze huid stevig, soepel, elastisch en zonder rimpels. Het collageennetwerk is dan nog intact. Naar mate de jaren volgen verzwakt dit netwerk en verliest de huid haar spankracht. De eerste tekenen van veroudering komen; kleine lijntjes rond de ogen en later volgen andere rimpels.

Goed om u af te vragen is: Of de eerste rimpels wel echte rimpels zijn? Heel vaak zijn het namelijk geen rimpels maar heeft uw huid een vochttekort.

Je hebt 2 soorten rimpels:
1. Door huidveroudering en
2. Door gelaatsuitdrukkingen / mimiek (lachen, fronzen etc.)

                                                                    

Hoe ontstaat een rimpel?

In onze huid bevindt zich collageen bindweefsel en elastine vezels die voor de stevigheid in onze huid zorgen. Wanneer dit samen met het aantal bloedvaten en talgklieren afneemt, ontstaan er ruimte in de huid. De elasticiteit gaat eruit waardoor rimpels ontstaan.

Rimpels ontstaan op plaatsen waar onze mimiek het sterkste is (bv. rondom ogen en mond en bij het fronzen van onze wenkbrauwen).  Wanneer iemand veel van de zon genoten heeft, onstaan rimpels ook op andere plaatsen. Je krijgt dan als het ware een huidveldjesstructuur.


In de overgang verlaat het vrouwelijk hormoon”oestrogeen” ons, waardoor de huid nog droger en dunner wordt en u dus nog meer kans heeft op rimpels en vouwen/ plooien.

Vergelijk een cel met een druif. Als we jong zijn zit de cel vol vruchtvlees en is deze rond. Als we ouder worden in combinatie met misschien veel zon .. is deze druif langzaam in een rozijn aan het veranderen. Het vruchtvlees is ingedikt en de ronde structuur is verschrompeld. Het perzikhuidje is veranderd in een rozijnhuidje; met volop rimpels.

Dit willen we natuurlijk niet en daarom biedt Pure Beautycare uw meerdere mogelijkheden om uw huid weer in topconditie te krijgen!

Weg met rimpels

Zo hebben wij oa: de Microdermabrasie behandeling. Dit is een effectieve behandeling die de collageenproductie stimuleert waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken.

Daarnaast zijn de MTS huidrollerbehandeling en een Mesotherapie kuur (met en zonder naald) een effectieve aanrader om uw huid te verjongen.

Behandeltip rimpels bestrijden:

1. MTS huidroller/ Microneedle / Dermapen behandeling

2. Mesotherapie

3. Microdermabrasie

4. HydraLift (Guinot)

5. Liftosome (Guinot)

6. Emotion Lift Vital behandeling

7. Nutricosmetics voedingssupplementen

 

Zie ook: Huidveroudering, Huidverslapping, Rijpere huid

 

Heeft u nog vragen?

Dan nodigen wij u van harte uit voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek / huidanalyse.

Wilt u hier gebruik van maken? Klik dan op deze link: contact.

 


Deel deze pagina: