Mesotherapie

Wat is Mesotherapie?

In het woord mesotherapie zitten de woorden Meso en Therapie. MESO = mid dermaal = midden in de huid en THERAPIE staat voor: (Para)medische. Mesotherapie is een behandeling die zowel met als zonder naald wordt toegepast met als doel: huidverbetering/ huidverjonging.Het is een behandeltechniek voor zowel gezicht, hals en décolleté, waarbij de huideigen stof hyaluronzuur met behulp van apparatuur in kleine hoeveelheden in de huid wordt ingebracht. Mesotherapie vervaagt fijne lijntjes en rimpeltjes en de huid krijgt weer een jonge en fisse uitstraling. Ook wordt deze behandeling bij Rosacea, Acne en Pigmentvlekken toegepast.

                                                                   

Hoe werkt Mesotherapie?

Wanneer we ouder worden verliest onze huid collageen en elastine en daarmee haar elasticiteit en vitaliteit. Door het inbrengen van de huideigen, actieve stof hyaluronzuur worden fibroblasten (= cellen van de lederhuid) aangezet tot het aanmaken van collageen. Door de aanmaak van collageen te stimuleren wordt het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch. Bovendien heeft hyaluronzuur de eigenschap veel vocht vast te kunnen houden waardoor de huid wordt gehydrateerd. Uw huid wordt gladder, steviger en deze zal minder snel verslappen.

 

Vanaf welke leeftijd wordt Mesotherapie geadviseerd?

Wij raden u aan om op jonge leeftijd (30 +)met Mesotherapie te beginnen en de behandeling regelmatig te herhalen, dit is afhankelijk van het gewenste resultaat.  Na een kuur van 3- 5 behandelingen kunt u deze behandeling het beste elke 3 tot 6 maanden herhalen. U kunt een mesobehandeling zowel plaatselijk ondergaan ( lachrimpeltjes, fronsrimpel, rondom mond, handen) als algeheel (gezicht, hals, décolleté).

 

Wat is het verschil tussen Meso met naald en Meso zonder naald?

- Mesotherapie zonder naald:
Deze behandeling is op basis van radiofrequentie. Radiofrequentie zorgt ervoor dat de doorlaatbaarheid van de huid verbeterd wordt, zodat de werkstoffen dieper in de huid worden opgenomen. Bovendien verhoogt radiofrequentie de temperatuur van de huid met 5 tot 7 graden C. Deze temperatuursverhoging stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

De werkstoffencocktail wordt na de peeling op de huid aangebracht en d.m.v. een probe (zie afbeelding) ingesluist.

Mesotherapie zonder naald wordt bij Rosacea, Pigmentvlekken en Actieve acne toegepast.

- Mesotherapie met naald:
Hierbij worden de werkstoffen met een Meso-Pen ± 2mm in de huid gebracht. Deze behandeling is (vrijwel) pijnloos, maar u krijgt ten opzichte van de Mesotherapie zonder naald maar liefst 20% meer resultaat!

Combinatie Mesotherapie (met naald en radiofrequentie):
Dit is een combinatiebehandeling van de 2 Mesoapparaten. Tijdens het injecteren van de werkstoffen worden er tegelijkertijd radiofrequentiegolven afgegeven aan de huid. Het product is direct werkzaam in de lederhuid.

                                                                                                                                                

Is Mesotherapie met naald pijnlijk?

De behandeling is vrijwel pijnloos, onder de neus is het iets gevoeliger.

 

Waarvoor wordt Mesotherapie ingezet?

Voor huidverjonging, expressielijntjes, rimpels, huidverstrakking, pigmentvlekken, donkere kringen rondom de ogen, acne en huidverzorging.

                  

               Voor                                                                      Na 1 behandeling

Wanneer wordt Mesotherapie afgeraden

- Bij: Epilepsie
- Pacemaker
- Metalen implantaten
- Kanker
- Chronische of lokale infecties
- Allergie tegen bestanddelen van de werkstoffencocktails
- Overgevoeligheid voor magneetvelden

    

                                                                                       

                                                               

 

                                                                                                                                  

Deel deze pagina: